menu button
×

Eurasier - en vellykket blanding

eurasier-valp

Eurasier er en forholdsvis ny rase. Gjennom krysningsavel mellom Chow-Chow og Wolfspitz fikk man i 1960 fram en hunderase, som til å begynne med ble kalt "Wolf-Chow" og som etter inkryssing av samojed ble døpt om til "Eurasier" .Navnet er etter Europeisk Wolfenpilzen og Asiatiske Chow-chow og Samojed. Rasen ble godkjent av FCI 1973.

 

Se rasestandard for Eurasier her:

Rasestandard for Eurasier Rasestandard for Eurasier (143 KB)

next-section-arrow

Familiens beste venn

Eurasier er en harmonisk bygget, middels stor spisshund som kommer i forskjellige fargevarianter. Alle farger utenom hvit, hvitflekket og lever brunt er tillatt. Av lynne er den selvsikker, rolig, avbalansert, vanskelig å provosere, og har vist seg å være en ideell familiehund pga. sitt rolige vesen. Den passer bra inn i alle hverdagslige situasjoner, og er en fin hund for førstegangskjøpere.

Eurasieren har ingen store krav på mosjon og sysselsetting. Det viktigste for Eurasier er at den får være med sin familie på alt. Den er vaktsom og oppmerksom uten å bråke. Videre er den sterk knyttet til sin familie, men er noe reservert overfor fremmede, uten å bli aggressiv. Den har ingen utpreget jaktinnstingt.

Eurasieren har veldig lett for å lære, men den er ikke noen brukshund. En Eurasier behøver nær kontakt med sin familie og forstålig og konsekvent trening. Med sin robuste helse og sitt ukompliserte vesen, sin tilpasningsdyktighet og sintrofasthet er den et verdifullt familiemedlem.

En Eurasierpels krever ingen større behandling. Børsting noen ganger i mnd. Pelsen tover ikke. Den feller sin pels 2 ganger i året og røyter da ut hele sin underull. Bades noen ganger i året.

eurasier

Kontakt oss

Trond og Janne Liljedahl

Fjellnærvegen 42

2610 Mesnali

Tlf: 62 36 30 28

Mob Trond: 40 24 29 52

Mob Janne: 46 94 71 83

E-mail: janne@zicata.com